.                 PRESENTATION OM MIG

Rolf Simonsson är mitt namn -som Historiker och Etnolog och med en fil.mag.examen i respektive ämneskategori vid Göteborgs Universitet är jag specifikt inriktad på urban arbetslivshistoria och folklivsforskning d.v.s. människans sociala och kulturella tillvaro förr och nu.
Kostnad för grupper 1000: -kronor exkl. skatt per gång. Tid: 75 minuter med bildvisning.
Kontakta mej för tid-och platsbokning:  – Rolf  Simonsson (Historiker och Etnolog)
Tel:0739972019  eller mail: rolf.simonsson@hotmail.com

Lite kommentarer från besökare till mina föredrag.
Tack för ditt föredrag om Göteborg  på Frölunda Kulturhus i Söndags 14 oktober.
- ”Det var mycket   uppskattat av alla! ”
Kent Andersson, Göteborgs Släktforskarförening

” Jag är mycket glad att vi åkte till Frölunda Kulturhus idag. En mycket intressant och bra föreläsning om  Göteborg under 400 år- Verkligen mycket bra”
Ingela  Kanflo

Bostadsrättsföreningen Masthugget -Bilder från förr
Sista dagen i november  bjöd vår  Kulturförening in alla medlemmar till en intressant föreläsning med ”urgöteborgaren”  Rolf Simonsson. Rolf kan sin stads historia. Med inlevelse berättade han om det gamla Göteborg och den rivningshysteri som under 1960- och 70-talen drabbade staden, inte minst Masthugget. För att visualisera det han berättade om använde han sig av ett  70-tal bilder i en  bildvisning)från en försvunnen tid.  Rolfs medryckande sätt att berätta fångade publiken i nästan 1,5 timme. När han var färdig kom flera ur publiken fram för att muntligt från honom få ett fortsatt ”dykande” i historien.
Inga Sandberg